Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

::: Και ηρθε το καλοκαιρι.... ::::

Ηρθε το καλοκαίρι και ως γνωστόν η λειτουργία του Πανεπιστημίου σταματάει....Οι φοιτητές γυρίζουν στους τόπους τους , οι εργαζόμενοι κάνουν διακοπές και ο χώρος μένει νεκρός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα . Ολα φαντάζουν είρηνικά και η ησυχία φαίνεται να βασιλεύει στους χώρους του Πανεπιστημίου .
Βέβαια μια τέτοια εικόνα των κτιρίων του Πανεπιστημίου το καλοκαίρι μόνο στη φαντασία ενός άσχετου θα μπορούσε να υπάρχει . Ολοι όσοι δραστηριοποιούμαστε ή εργαζόμαστε ή σπουδάζουμε , ή τέλος πάντον έχουμε κάποιο λόγο να βρισκόμαστε στα κτίρια της Κνωσσού ξέρουμε ότι πλέον κάθε καλοκαίρι γίνεται άρση του ασύλου για να “καταπολεμηθεί η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών” . Οι ναρκομανείς αφού κυνηγήθηκαν από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης από το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής για να μην τους χαλάνε την “πανέμορφη” “πολιτισμένη” εικόνα της μεγαλούπολης , βρήκαν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο . Η μέριμνα του κράτους γι'αυτούς τους ανθρώπους είναι η άρση του ασύλου κάθε καλοκαίρι ώστε να μπορούν και καλυπτόμενοι από το νόμο οι μπατσοι και οι ασφαλίτες να τους συλλαμβάνουν , να τους εξευτελίζουν και να τους κακοποιούν , ενώ οι έμποροι της πρέζας με τις πλάτες των μπάτσων πουλάνε το θάνατο ανενόχλητοι .
Η υποκρισία του κράτους δεν έχει προηγούμενο . Αν οποιοσδηποτε κρατικός μηχανισμός ήθελε να λύσει το πρόβλημα των ναρκωτικών , σίγουρα θα ήξερε ποιούς να συλλάβει και πως να βοηθήσει τους ναρκομανείς . Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες, η υπαρξη ναρκομανών βολεύει κάθε λαμόγιο που θέλει να βρει “εσωτερικούς εχθρούς” , να καταπατήσει το άσυλο και να βγάλει φράγκα από τον θάνατο του άλλου.
Το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Κνωσσού “Πίσω από τη λέσχη” , βρίσκεται μέσα στο χώρο που το καλοκαίρι θα κατακλυστεί από τα όργανα της καταστολής . Τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου σίγουρα βλέπουν εχθρικά την ύπαρξή του όπως και την ύπαρξη της κατάληψης ευαγγελισμού που δέχεται συνεχώς απείλές για εκκένωση από το αρχιλαμόγιο πρύτανη Παλίκαρη . Το στέκι δεν είχε την τιμή ακόμα να απειληθεί από την αυτού μεγαλειότης του Πρύτανη , αλλά από ένα τσιράκι του , τον κοσμήτορα Κυλάφη .

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΜΕ , ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΟ , Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ “ΕΙΡΗΝΙΚΑ” ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ .
ΑΝ ΑΚΟΥΜΠΕΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ



ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ